Orice brand durabil este mai întâi despre oameni, despre valori și despre misiune.

Oamenii care stau în spatele brandului UNIQA Wall Systems sunt valoarea cea mai mare a întreprinderii. Pentru că dincolo de afaceri, această companie este mai întâi un proiect de suflet, cu menirea de a schimba în bine vieți, famili, locuri și case.

UNIQA Wall Systems a început ca și rezultat al dorinței de a construi o companie acasă în Moldova, o afacere care să aducă tehnologii moderne și să ofere oportunități de muncă și creștere profesională pentru meșteri și tați tineri, care să rămână lângă familiile lor.

Astăzi compania Uniqa a ajuns să fie recunoscută internațional, având chiar și angajați din străinătate, stabiliți să lucreze la noi. Acest lucru este posibil datorită tehnologiei inovative de construcții patentată în Olanda, culturii, dinamicii și viziunii companiei. Casele produse în fabrica din or. Ștefan Vodă sunt exportate în mai multe țări europene - Olanda, Germania, România, Elveția. Desigur că suntem bucuroși să construim și acasă în Republica Moldova.

Viziunea Noastră

Uniqa Wall Systems este o companie moldo-olandeză ce implementează în Moldova noi tehnologii și inovații în domeniul construcțiilor. Începând cu anul 2016, am adus acasă un nou model de afacere, ce presupune prefabricarea panourilor de construcție în condiții de fabrică și asamblarea lor în teren, pentru crearea unui nou tip de locuințe — eficiente energetic.

Casele eficiente din punct de vedere energetic sunt case izolate corect. Acest aspect prezintă două mari avantaje:

- Reduce emisiile de dioxid de carbon 28% din emisiile globale de dioxid de carbon provin din consumul de energie în clădiri
- Reduce costurile de întreținere cererea redusă de energie ne poate oferi o calitate mai bună a aerului.

Aceste beneficii ne oferă capacitatea de a combate schimbările climatice, fiind totodată mai eficiente din punct de vedere al resurselor.
Uniqa folosește o tehnologie brevetată olandeză, ce respectă codul de construcție olandez.
Aceasta ne permite să asigurăm nivelul de calitate european și corespunderea standardelor internaționale.

Casele produse în fabrica din or. Ștefan Vodă sunt exportate în mai multe țări europene - Olanda, Germania, România, Elveția. Desigur că suntem bucuroși să construim și pentru cei de acasă, în Republica Moldova.

Istoria Noastră

În anul 2016, Aart Koelewijn și TGS developed în parteneriat cu Anatol Malancea și-au propus viziunea de a fonda o companie pentru a crea oportunități de angajare în Moldova rurală. Datorită multor ani de experiență în industria construcțiilor, Aart a identificat oportunitatea pieței pentru casele prefabricate în Moldova folosind tehnologii inovative Olandeze pentru a le exporta oriunde în lume. Astfel, clienții UNIQA din întreaga lume pot beneficia de măiestria muncitorilor Moldoveni, pentru care aceștia sunt renumiți. în așa fel, lucrând în compania UNIQA, angajații noștri pot fi un sprijin bun pentru familiile lor acasă și pentru comunitatea locală.

Partenerii noștri

Avem privilegiul de a colabora cu întreprinderi și organizații cu aceleași idei pentru a multiplica impactul nostru în promovarea și facilitarea construirii de locuințe eficiente din punct de vedere energetic în toată Europa și nu numai.

Rc Panels

Rc Panels a fost fondată în 2012, de către oamenii care au văzut o oportunitate de a combina construcția tradițională a cadrului din lemn cu o nouă tehnologie de lipire, reducând mult cantitatea de lemn necesară pentru construirea unei case puternice. De la înființare, Rc Panels a crescut și și-a făcut un nume pe piața olandeză de renovare. Uniqa Wall Systems folosește aceeași tehnologie ca Rc Panels și până în prezent obținem în continuare sfaturi și trucuri utile despre lucrurile învățate în Olanda. Acest parteneriat continuu este piatra de temelie a succesului Uniqa Wall Systems.

Rc Panels

SEEM militează pentru Soluții de Eficiența Energetică în Moldova. Această organizație non-profit oferă informații despre sustenabilitate și eficiență energetică pentru piața din Moldova. Pe lângă furnizarea de informații pe site-ul www.seem.md, organizația oferă mai multe seminarii și traininguri pe tot parcursul anului cu scopul de a forma profesioniști în industria construcțiilor din Moldova.

Rc Panels

Organizează evenimente corporative de team building în timpul cărora o casă este construită în 3 zile pentru familiile aflate în nevoie. Uniqa Wall Systems construiește panourile în fabrică și ajută la asamblarea casei pe șantier. Folosind panourile prefabricate, Build & Grow poate îndeplini promisiunea unei case construite în 3 zile, și poate asigura o locuință de bună calitate pentru familia nevoiașă.

Rc Panels

TGS Business & Development a fost implicată în crearea Uniqa Wall Systems încă din prima zi. TGS este implicată în inițierea și susținerea companiilor din întreaga lume. TGS consideră că întreprinderile contribuie la dezvoltarea holistică prin crearea de locuri de muncă, stimularea creșterii în lanțul valoric și realizarea activităților sociale într-un mod durabil.

Rc Panels

Exklusiv Wohnbau este un dezvoltator principal pe nișa de locuințe rezidențiale, cu prezență în peste 10 orașe din Germania, oferind soluții de construcții de ultimă generație. Uniqa are onoarea de a colabora cu CEO-ul Paul Schmidt și echipa Exlusiv Wohnbau pentru a explora și promova cele mai noi tehnologii de construcții germane pe piețele noi.

Rc Panels

Universitatea Tehnică din Moldova și Uniqa fac parteneriat pentru cercetarea și promovarea soluțiilor durabile și eficiente din punct de vedere energetic, inclusiv conceptul de casă pasivă pentru industria construcțiilor din Moldova. Prin acest parteneriat, în primăvara anului 2019 va fi construită o „casă demo”, care își propune să aducă studenți, profesori, designeri, arhitecți și ingineri, ONG-uri, companii și clienți pe o platformă pentru a experimenta cele mai noi dezvoltări și descoperiri în industria construcțiilor.

Rc Panels

D&G Chaletbouw este o companie tânără, specializată în industria de locuințe de agrement din Olanda. Uniqa Wall Systems este în parteneriat cu D&G Chaletbouw și produce componentele pentru clădirile pe care D&G Chaletbouw le construiește.

Rc Panels

Uniqa face parte dintr-un parteneriat pentru introducerea tehnologiei sale inovatoare în Moldova. Acest parteneriat este format din Glashandel Koelewijn, TGS Business & Development și Uniqa Wall Systems. Acest parteneriat a primit o subvenție din partea DEG, ca parte a Proiectului Inițiativei Internaționale pentru Climă. Scopul acestui proiect este de a crea conștientizare pentru eficiență energetică în sectorul construcțiilor și de a ajuta la introducerea tehnologiei inovatoare de panouri sandwich

Contactează specialiștii noștri

Email: info@uniqa.md
Telefon: +373 690 86 472
Găsește-ne pe Facebook